Şerefhan Deresi Suyu Çat Barajına aktarılıyor!

Çelikhan ve Pınarbaşı arazilerini sulayacak olan Çat barajından cazibe ile sulama suyu sağlayacak proje hayata geçiyor.

Yıllardır elektrik enerjisi ile sulama yapan çiftçiler artık daha ekonomik bir yolla arazilerini sulayacak.

Devlet Su İşleri tarafından projelendirilen ve iki etap olarak planlanan Çat Barajı projesinin 1 etabının yer teslimi müteahhide yapıldı. 270 gün sürecek 1. Etap çalışmada Şerefhan deresinde akan su, sulama mevsimi dışında Çat Barajına aktarılacak.

Proje hakkında, DSİ Adıyaman şube Müdürü Hakan Kaya ve Çelikhan Belediye Başkanı şunları bilgi verdiler.

DSİ Adıyaman Şube Müdürü Hakan Kaya şu bilgileri verdi:

“Şerefhan Çayı üzerine yapılacak olan regülatör ile Çelikhan sulama projesinin 1 etabını derivasyon tesislerine başlamış olacağız. Regülatörümüzden Çat barajına 1600 metre uzunluğunda 1,6 metre çapında borularla Şerefhan çayındaki suyu baraja aktaracağız. 21 ocak tarihinde ihalesini yapmıştık. 25 mart tarihinde sözleşme imzalamıştık. Bugün ise yer teslimini gerçekleştiriyoruz. 270 iş günü içerisinde işi bitirmeyi planladık.” dedi.

Belediye Başkanımız Mustafa Bulut yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“ Bu proje bir hayaldı. Ancak bugün gerçekleşiyor. Çelikhan ve köylüleri için bu proje ile bayram olduğunu düşünüyorum. 11 yıllık çalışma sonucunda buranın yer teslimini yapıyoruz. Çelikhan tarafında yapılacak tünel ve kapalı sistemi ise bu yaz döneminde ihalesi planlandı .Projede emeği geçen başta milletvekillerimiz ve DSİ yetkililerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilgili firma çalışmaya başladı. Projenin bitmesi ile birlikte 12 bin dönüm arazi cazibe ile sulama imkanına kavuşacak.